Boompitkamperen


©Gemeente_Wuustwezel

Boompitkamperen 

Op het domein Franciscanessen in Gooreind (Wuustwezel) kan je deze zomer iemand letterlijk de boom in wensen, in juli en augustus kunnen avonturiers op zo'n drie meter hoogte in een boompit slapen. 

"Boompitten zijn eigenlijk tenten die aan een boom worden bevestigd, het zijn eigenlijk meer kunstwerken gemaakt door een kunstenaar Dré Wapenaar. Ze bieden een unieke mogelijkheid om een landschap op een unieke manier te beleven." zegt Nathalie Duerinck van Kempens Landschap. 

Samenwerking

De druppelvormige tenten zijn een initiatief van stichting Kempens Landschap, het lokaal bestuur van Wuustwezel, Toerisme Wuustwezel en Terra Nova. 

De boompitten gaan al heel wat jaren mee, sinds de start in 2014 zijn ze steevast een succes activiteit.

7jaar geleden 

"Wij zijn als gemeenten enorm blij dat de boompitten terug na zeven jaar terug naar hier komen, en we hebben zelfs een beetje een uitbreiding gedaan want ervoor waren er vier boompitten en nu zijn er twee bijgekomen dus nu hebben we zes boompitten waar toch al heel wat gasten kunnen verblijven. Het is ook wel echt een unieke ervaring op zo'n drie meter hoogte te kunnen slapen, dus het is echt wel een aanrader om dit te doen deze zomer." zegt Ilke Pompen schepen van Wuustwezel. 

Overnachten

Je kan in de boompit slapen met twee volwassenen en twee kinderen, je klimt langs een laddertje naar boven want de pitten hangen op zo'n drie meter hoogte. 's avonds kan je gezellig barbecueën en keuvelen in het speciaal ingericht kampdorp, 's morgens staat het ontbijt voor je klaar.

 
 
                                                                                                          ©Actief_Noord