Aflevering 1

We gaan langs bij De Passiehoeve , dit is een soort zorgboerderij waar ze alle verwaarloosden en mishandelden dieren opvangen en ze de nodige verzorging geven. Hun bedoeling is om meerdere Passiehoevens te openen in heel Vlaanderen.

bekijk

Aflevering 2

We komen tot spanning tussen honderden soorten planten, en leren er ook iets over bij in het Arboretum Kalmthout // Antwerpen! -wist u dat de eerste eigennaar Charles Van Geert was? -en wist u dat Jelena De Belder een Sloveense vrouw eind jaren 50 de oorspronkelijke boomkwekerij heeft omgetoverd naar een mooie tuin, waar nergens een rechte lijn is? nee? dan weet u misschien nog meer dingen niet over het Arboretum die u in deze video wel te weten komt!

bekijk

Aflevering 3

We leren nog wat meer bij over het Arboretum te Kalmthout in deel 2! Zo komen we te weten wat die cijfers en namen voor staan op de naam kaartjes aan elke plant, en zien we een superzeldzame inheemse plant, en dat is een parasiet, de Paarse schubwortel of Lathraea clandestina, die haalt al zijn energie uit de wortel van een Els of Populier.

bekijk

Aflevering 4

Vandaag in de vierde aflevering van Actief Noord op pad in Kalmthout gaan we door Grenspark Kalmthoutse Heide, waar we de nieuwe brandtoren ontdekken en van de natuur genieten!


bekijk