Werken aan kruispunt in Maria-ter-Heide


Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt van de Bredabaan (N1) met de Essensteenweg en Sint-Jobsesteenweg (N117) in Maria-ter-Heide onder handen nemen. De gevolgen daarvan kunnen ook in Wuustwezel merkbaar zijn, maar het verkeer op de Bredabaan zal steeds in beide richtingen kunnen passeren.

 Wat verandert er? 

De afslagstroken voor autoverkeer worden langer en de fietspaden- en oversteken op het kruispunt worden vernieuwd. Door de Nieuwpoortlei en Bierwertslei los te kopellen van de Essensteenweg, wordt ket kruispunt compacter en beter leesbaar. Dat verhoogt de veiligheid voor alle weggebruikers. 

Timing en impact 

De start van de effectieve wegenwerken is gepland op maandag drie april. Ze zullen ongeveer drie maanden duren. Het verkeer op de N1 zal steeds in beide richtingen over versmalde rijstroken kunnen passeren. Het verkeer op de zijtakken Essensesteenweg en Sint-Jobsesteenweg zal wel beperkt zijn. Voor voetgangers en fietsers – eventueel met de fiets aan de hand – voorziet AWV steeds een doorgang langs de werf. 

Bron en afbeelding: gemeente Wuustwezel Foto: Pxhere

Bron; artikel & beelden: Noordernieuws.be

Vrijdag 17 maart '23