Wolf gespot in het centrum Gooreind

Meldingen. 

Afgelopen woensdag 29 maart 2023 kreeg Welkom Wolf tussen 11:30u en 12u minstens vijf meldingen binnen van een wolf in de omgeving van Gooreind (deelgemeente van Wuustwezel). Het gaat wellicht om een jong zwervende wolf die al enige tijd ondergedoken leefde in de regio. 

Getuigenissen.

De wolf werd op meerdere plaatsen opgemerkt in Gooreind, zo werd de wolf in een schoolomgeving op het fietspad in de omgeving van de Bredabaan gespot, heeft hij zich in meerdere tuinen even vastgelopen, de wolf werd door verschillende personen opgemerkt in verschillende straten in Gooreind, zo kwamen er meldingen van de wolf in de Keienvenstraat, Fazantendreef en de Bredabaan. een fietser zag hem om de bocht staan waar de Oude Baan overgaat in de Buekendreef, nadat ze op vijftig meter de wolf naderden sprong hij in het bos, de wolf zou via weilanden het bungalowpark Keienven het Groot Schietveld in gevlucht zijn.

  

Aanrijding vermeden.

Rond de middag werd de wolf op het fietspad langs de Bredabaan met een flinke snelheid gezien in de rij richting van Wuustwezel, paar minuten later stak hij ineens de Bredabaan over tussen het kruispunt van de Eikendreef en Keienvenstraat, een wagen moest alles dicht gooien om een aanrijding te vermijden. 

Dieren. 

Het is aangeraden om voorlopig kleinvee, kalveren of veulens 's nachts op te sluiten. Aan mensen doet de wolf niks. 


Bron foto's; INBO Vlaanderen  

©Actief_Noord

donderdag 30 maart 2023